Info

Blått Snack

Blått Snack från SkåneSport.se
RSS Feed
2023
February


2021
December
November
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2018
Apr 24, 2018
Från pojklag i Kävlinge till A-lags tränare i MFF och sedan snart åtta år scout och konsult åt isländska landslaget. En av de stora i de himmelsblå leden, möt Roland Andersson i avsnitt 117 av Blått Snack. Det blir det snack om VM i sommar och likheterna  mellan Islands landslag 2018 och MFF på 70-talet. Roland pratar om Bosse Larssons förträfflighet på plan (fast inte på alla positioner....) . Vi får lära oss hur man får ihop livspusslet med småbarn, fotboll och studier. Roland berättar varför han inte har någon förståelse för dagens fotbollsspelare som klagar om när det är tätt mellan matcherna. VI får också lära känna gympaläraren Roland Andersson. En fullspäckad podd om ett innehållsrikt fotbollsliv, från Kävlinge, Malmö, Schweiz, Quatar, Saudiarabien, Nigeria och Storbritannien till Island. Ciceroner i den himmelsblå världen som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg.
Apr 18, 2018
En fotbollsförening utan shop och souvenirförsäljning  är som Musse Pigg utan öron. Med en årsomsättning på 16 miljoner kronor är MFF Shopen en viktig del av Malmö Fotbollsförening både ekonomiskt och att bygga varumärket MFF. I veckans avsnitt möter du killen som ansvarat för MFF:s Shop de senaste tio åren, Magnus Frank. Det blir snack om vilka souvenirer som säljer bäst. Vart man sig i världen vänder hittar man snart  MFF souvenirer lite överallt. Magnus Frank berättar om långväga paket till andra sidan jordklotet. Vi får reda på vilken pryl som Magnus vägrar att ta in i shopen och om udda prylar som företag vill att shopen skall sälja. Vi får reda på hur UEFA styr och ställer kring merchandise  när det är Champions League. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Blått Snack. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Skånesports Ole Törner.
Apr 10, 2018
Via PSG:s akademi i Paris till lilla skotska klubben Greenock Morton till äventyret i Östersund och vidare till Malmö FF. I veckans Blått Snack möter du den alltid glade innermittfältaren som avskyr snö och vinter - Fouad Bachirou. Fouad berättar om tiden i Skottland och om att vara 19 i ett helt nytt land  utan att kunna språket och saknade av sin stora bullriga familj. Den till synes alltid glade Fouad berättar att han aldrig fått ett rött kort under karriären och det blir också en hyllning til sin tränare i Östersund, Graham Potter. Fouad avslöjar i podden om sin passion som fått flickvännen att leta efter en ny garderob.... . Detta och mycket mer i avsnitt 115 av Blått Snack. Ciceroner som vanligt Skånesports Ole Törner och  Retro FM:s Hasse Strandberg. 
Apr 4, 2018
Efter en otippat lång vinter är det äntligen väder och en doft av läder. Med den allsvenska hemmapremiären mindre än en vecka bort börjar himmelsblå supportrar oroa sig. Inte för motståndet men väl för gräset inne på Stadion. Håller det för spel? Blått Snack bjöd in Stadionområdets enhetschef, gräskungen  Håkan Zetterstrand. Håkan ger såklart en statusrapport  på gräset men bjuder också på funderingar på framtidens fotbollsplan inne på Stadion - skall det bli gräs, hybrid eller plastaskit..... . Håkan som är en berest man i fotbollsplanens underbara värld berättar var i Europa man hittar den bästa planen och om status på nya hybridplanen. Det blir också framtidssnack om Stadionområdet och om Malmö IP (som Håkan basar för). Ciceroner vid sidlinjen som vanligt Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg. Välkommen till avsnitt 114 av Blått Snack!
1